Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 oktober 2016

Welzijn Noordwijk zorgt voor alle volwassenen

NOORDWIJK – Er komt één overkoepelende welzijnsorganisatie: Welzijn Noordwijk (WN). Deze organisatie gaat zich bezig houden met alles dat met welzijn te maken heeft; of het nu gaat om jongeren (vanaf 18 jaar), gehandicapten, (ultra)senioren of statushouders. De organisaties VSN en WSN (Welzijn Senioren Noordwijk) gaan in elkaar op, om zo WN op te richten. Tijdens de vergadering van de raadscommissie op dinsdag 4 oktober werd meer informatie hierover bekend.


De tijd is voorbij, dat iedere belangengroepering haar eigen vertegenwoordiging heeft. De rijksoverheid legt steeds meer taken neer bij de gemeenten. En hierbij past een nieuwe, brede welzijnsorganisatie als WN, waar ook het mantelzorgsteunpunt bij wordt ondergebracht. Maar wethouder Marie-José Fles liet wel weten, dat de zorg voor jongeren op een andere manier opgezet blijft. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) houdt het welzijn van alle kinderen tot 18 jaar in de gaten. De wethouder: ,,Met het CJG en het Jeugd- en Gezinsteam hebben we het nu redelijk goed ingericht. Voor de jongeren is het nu zo ingericht, dat er weinigen tussen wal en schip raken.''