Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Extra maatregelen Braassemdreef

ROELOFARENDSVEEN > Langzamerhand verbetert de verkeerssituatie op de Braassemdreef, ook al gebruiken motoren deze weg regelmatig als racebaan. De aangebrachte drempels bij de Fransche Brug / Floraweg remmen het verkeer goed af. Binnenkort wordt het fietspaaltje weggehaald; voor de veiligheid van de fietsers.


Ook het olifantenpaadje van het Westeinde richting het Veenderveld verdwijnt langzamerhand, dankzij de daar geplaatste boomstammen. Om dat stukje groen helemaal te ontdoen van wandel- en fietsverkeer gaat de gemeente er takkenrillen danwel een houtwal plaatsen. Dat moet leiden tot een groen parkweitje, waar omwonenden en medewerkers van de Rabobank zich kunnen ontspannen. Ook plaatst de gemeente tien fietskluizen bij de bushalte; hierdoor zouden meer jongere werknemers op het Veendersveld gemotiveerd worden om vaker de bus te nemen. Met de komst van de fietskluizen neemt het college van burgemeester en wethouders definitief afscheid van de plannen om een tunnel of brug aan te leggen voor een betere ontsluiting van het industrieterrein, zo laat wethouder Herman Haarman (D66) weten.