Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Meer kans op woningen

KAAG EN BRAASSEM > De gemeente krijgt meer zeggenschap over het bouwen van woningen binnen de dorpen, die onder de aanvliegstroken van Schiphol liggen. En dat kan grote gevolgen hebben voor Leimuiden en Kaag.


Tot nu toe moet de Rijksoverheid een 'verklaring van geen bedenkingen' geven, als er gevraagd wordt om te bouwen onder de vliegtuigrook van Schiphol. Maar volgend jaar wordt dat waarschijnlijk anders, zo laat wethouder Herman Haarman (D66) weten. ,,De Rijksoverheid is van mening dat ze meer lokale afweging aan gemeenten wil toestaan. We kunnen dan zelf beslissen over binnenstedelijk gebied, als het over niet meer gaat dan 25 woningen.'' Maar als dit doorgaat, wordt het tegelijkertijd onmogelijk om nog buiten de dorpskernen woningen te bouwen; de ruimte voor ruimte regeling, waarbij kassen en schuren vervangen worden door woningen, is dan niet meer geldig.