Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

'Tractoren op provinciale wegen'

KAAG EN BRAASSEM > Het college van burgemeester en wethouders stelt een aantal projecten voor in het kader van de samenwerking tussen de Groene Hart-gemeenten Nieuwkoop en Alphen aan den Rijn. Door samenwerking maken de projecten meer kans op subsidie van de provincie, het rijk of zelfs Europa. Ook heeft het college plannen om het landbouwverkeer buiten de kernen te laten rijden.

De projecten die worden voorgesteld, zijn onder meer ,,Topsurfland'', voor innovatieve agribusiness, het knelpunt Leimuiderbrug en het steeds zwaarder wordende landbouwverkeer, dat door de dorpskernen moet, omdat de provincie deze zware en brede wagens niet toelaat op de provinciale wegen. Wethouder Herman Haarman (D66) laat hierover weten: 'De verkeersintensiteit neemt toe op de buitenwegen. De landbouwvoertuigen worden groter. We hebben fietsende jeugd en meer toeristen; het wordt allemaal wat veel bij elkaar. Het landbouwverkeer op de provinciale weg laten rijden zou wat ons betreft een oplossing zijn. Maar de provincie is daar niet altijd voor. Dan moeten we kijken naar andere oplossingen, zoals het aanleggen van een parallelweg of het anders inrichten van de wegen.''


Ook wordt gehoopt dat subsidiegeld binnengehaald kan worden voor het project 'Operatie Steenbreek', waarbij mensen een plantje krijgen voor een ingeleverde tuintegel. Ook ziet de gemeente graag extra ontwikkelingen, waar het gaat om het 'zien en beleven van molens', het kaasmuseum op Kaag en het uitbreiden van het waterrecreatienetwerk met de sluis Braassemerland.