Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 november 2016

Bureau Leerplicht zet in op jongeren

LISSE > Het afgelopen schooljaar waren er geen zogeheten 'thuiszitters'. Deze mededeling deed Annemarije van Overschot, teamleider Regionaal Bureau Leerplicht, tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij & Financiën. Wel is het aantal leerlingen dat psychisch of lichamelijk ziek is en daardoor niet naar school kan, gestegen: van acht naar negen kinderen.


Jongeren die 18 jaar worden, kunnen niet meer verplicht worden om naar school te gaan. Voor een betere toekomst is educatie echter belangrijk. Daarom probeert het Bureau Leerplicht met deze vroege schoolverlaters in contact te blijven, om hen mogelijkheden te bieden tóch onderwijs te volgen. Dit is bij een tiental jongeren gelukt, maar een twaalftal van deze jeugd kwam niet in aanraking met werk of onderwijs. Het Bureau Leerplicht overweegt om een spreekuur op te zetten in het gebouw De Greef. Daar kunnen kinderen en jongeren terecht met vragen over het onderwijs en hun toekomstplannen.