Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2016

Twijfel over wens woningen

HOOGMADE > Het gemeentebestuur begint te twijfelen aan de uitspraak van de Dorpsraad Hoogmade, dat er veel behoefte is aan woningbouw. Dat blijkt uit een reactie van het college van burgemeester en wethouders, naar aanleiding van vragen van het CDA.

De almaar aanhoudende protesten van Hoogmadenaren tegen de komst van (sociale) woningen in hun buurt, hebben hun sporen achtergelaten in het gemeentehuis. In eerste instantie kwam het bij bestuurders over als 'Nimby-gedrag'; Not in my backyard; niet in mijn achtertuin. Maar nu lijkt het gemeentebestuur hier toch anders over te denken.


Zo laat het college van burgemeester en wethouders aan het CDA weten: ,,Het college was in de veronderstelling dat er binnen Hoogmade een breedgedragen behoefte bestond aan woningbouw. De reacties op Hoogmadese Wetering I, de woningen bij de brede school en de drie potentiële locaties voor extra sociale woningbouw (Hoogmadese Wetering II, Noordeinde en Vlietpark) rechtvaardigen echter de vraag hoe breed deze behoefte daadwerkelijk gedragen wordt.''