Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

29 januari 2017

Raad eens met bouwplannen Plantage 1

OUDE WETERING > Een grote meerderheid van de gemeenteraad stemde maandag 23 januari in met het toekennen van een omgevingsvergunning voor Plantage 1. Alleen de fractie van SVKB bleef tegen dit bouwplan.


Fractievoorzitter Alwin Koek (VVD) vond, dat ,,de initiatiefnemer mag rekenen op een betrouwbare overheid. De wethouder heeft vergaande toezeggingen gedaan om te bouwen op die locatie. Dit loopt al 4,5 jaar en de oorspronkelijke plannen zijn aangepast.'' Raadslid Cees de Lange (CDA) stelde, dat er volgens de bouwtekeningen weliswaar vier afwijkingen zijn. ,,Maar het geheel is passend.'' Raadslid Laura van Klink (PRO) ziet de nieuwbouw ook graag komen: ,,Dit past op dat bijzondere hoekje bij de Braassem.'' De SVKB bleef tegen: ,,We hebben een zeer ruimhartig uitzonderingenbeleid. En toch wijken vier zaken heel erg af van datgene wat we belangrijk vinden.''