Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Bouw torens dreigt in Hofbrouckerpark

OEGSTGEEST > Alle bouwrechten voor de realisatie van grote woontorens in het Hofbrouckerpark blijven gewoon bestaan. Dat liet wethouder Wendelien Tönjann (VVD) weten, naar aanleiding van vragen van Lokaal.


Het bestemmingsplan voor het Hofbrouckerpark moet na tien jaar opnieuw vastgesteld worden, maar Tönjann wil niet tornen aan bestaande rechten. Ze verwacht, dat er dan enorme schadeclaims komen. ,,Als er oude rechten in het huidige bestemmingsplan zitten en ik zou dat wijzigen, dan heeft die partij recht op planschade. We kunnen vragen om de huidige situatie te handhaven, maar het is aan hem (de projectontwikkelaar, JD) om daar over te beslissen.''