Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

21 februari 2017

Extra aandacht voor hulp aan kinderen van statushouders

Nieuwkoop > Het aantal asielzoekers dat naar Nederland is gekomen om hier asiel aan te vragen, blijft dalen. Maar nu blijkt, dat er veel kinderen naar de gemeente komen, omdat ze herenigd worden met hun vader of moeder die als eerste de reis naar Nederland heeft gemaakt. Wethouder Annette Pietersen vertelde hier tijdens de meningsvormende raad meer over.


Pietersen: ,,Het quotum aan statushouders stijgt minder hard dan we vorig jaar vreesden. Maar de samenstelling verandert. Vorig jaar zagen we veel alleenstaande mannen, maar nu zijn er veel gezinsherenigingen; er is zeker nog geen daling te zien in het aantal kinderen dat hier naar toe komt.'' Dit zorgt weer voor andere uitdagingen, want de kosten voor de RDOG (Regionale Dienst Openbare Gezondheidszorg) lopen op. De wethouder: ,,Het kost enige tijd om de status in beeld te krijgen van vaccinatie, ziektegeschiedenis en wat de kinderen onderweg hebben meegemaakt. Dat is wat complexer, dan wanneer kinderen vanuit een andere Nederlandse gemeente hier naar toe verhuizen. De taalbarriere is dan niet echt behulpzaam. De RDOG heeft wat meer tijd nodig om dat allemaal op orde te krijgen.''