Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 februari 2017

Illegale bewoning niet bestraft

LEIMUIDEN > De gemeente vist naast het net, waar het gaat om de handhaving tegen illegale bewoning van arbeidsmigranten aan het Noordeinde 64c. Vorig jaar kreeg de eigenaar van het terrein een dwangsom van 10.000 euro opgelegd, maar hij ging er tegen in beroep. De onafhankelijke bezwarencommissie heeft hem in het gelijk gesteld, vanwege een vormfout.


In de last onder dwangsom stond, dat de arbeidsmigranten woonden in de bedrijfsruimte van Noordeinde 64c, maar ze bleken juist te wonen in de bedrijfswoning op Noordeinde 70a. Daarom kan de dwangsom niet opgelegd worden en moet het hele handhavingstraject opnieuw opgestart worden. Dat gaat zeker gebeuren, zo is op te maken uit de woorden van burgemeester Marina van der Velde. ,,Ze komen hier niet mee weg. Het beweegt als een gek met het aantal bewoners; soms wonen er wel mensen en soms niet. Het is een tactiek die ze gebruiken. We moeten in de gaten houden, wat de overlast is en hoe intensief deze plaats vindt.'' Maar op dit moment kan de eigenaar van het terrein dus gewoon verder gaan met deze praktijken? Van der Velde: ,,Ja.''