Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.200, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

01 februari 2017

Jaar uitstel van reconstructie Parallel Boulevard

NOORDWIJK > De hoge grondwaterstand blijft het gemeentebestuur zware kopzorgen geven. Het lukt de gemeente, Provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat maar niet om passende maatregelen te nemen. Hierdoor is nu besloten om de reconstructie van de Parallel Boulevard met minimaal één jaar uit te stellen. Op zijn allervroegst kunnen de werkzaamheden pas in september 2018 beginnen.


Het uitstel van de werkzaamheden aan de Parallel Boulevard is direct gekoppeld aan de inferieure drain, die is aangelegd onder de Koningin Wilhelmina Boulevard. Vorige week werd al bekend, dat die drain veel te weinig water levert. Het is zelfs zo weinig, dat het college van burgemeester en wethouders verwacht, dat in september 2017 de grondwaterstand nog niet voldoende gezakt is om het infiltratieriool aan te kunnen leggen. Omwonenden en betrokkenen hebben inmiddels een brief ontvangen van de gemeente over het uitstellen van de werkzaamheden.