Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Dansschool hinkt onder huurverhoging

HILLEGOM > De eigenaresse van Balletschool Martha de Rijk heeft een noodkreet geschreven aan het gemeentebestuur. Het wordt steeds moeilijker om de huur te kunnen betalen. Zeker nu de huur met vele procenten verhoogd wordt. Gemeenteraadslid Jansen (Bloeiend Hillegom) kaartte deze kwestie donderdag 9 maart aan tijdens de vergadering van de raadscommissie. Hij riep het college op om ,,een wat reëlere huur'' op te leggen aan de balletschool.


Maar vooralsnog wordt deze wens niet vervuld. Wethouder Annechien Snuif stelde: ,,De balletschool heeft al vaker aangegeven dat de huur te hoog is. Destijds toen het Fioretti College werd gebouwd, werden contracten afgesloten over deze huurverhoging. Ze betalen nog steeds geen kostendekkende huur. De huur wordt stevig verhoogd om te komen tot een kostendekkende huur. We gaan het beoordelen en zullen u informeren op het moment dat we er een klap op geven.''