Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Geen goedkeuring bouwplan zonder instemming buren

Nieuwkoop – Is het voor inwoners mogelijk om op het allerlaatste moment nog een wijziging van een bouwplan door te voeren, nét voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan Kern Nieuwkoop vast stelt? Het antwoord daarop was donderdag 9 maart een onomwonden 'Nee'.


De bewoners van het huis aan de Dorpsstraat 151 hadden een bouwplan ingediend, waarbij ze een deel van hun woning verwijderden, om dat aan de achterkant weer bij te bouwen. Dan zouden ze hun auto's naast hun huis kunnen parkeren. Maar vorige maand kwam het stel er achter, dat het toch beter zou zijn om gewoon het hele huis naar achteren te plaatsen, zodat hun auto's aan de voorkant kunnen staan. Het lukte hen echter niet, om binnen twee weken van alle buren een ondertekende verklaring te krijgen, dat zij geen bezwaar hadden tegen dit nieuwe bouwplan. Daardoor stemde een meerderheid van de gemeenteraad niet in met een MPN/PN-voorstel om dit nieuwe bouwplan toch mee te nemen in het nieuwe bestemmingsplan. De huiseigenaren kunnen binnenkort wel een nieuw voorstel voor de verbouwing van hun huis alsnog indienen bij de gemeente.