Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Tweede Kamerlid SGP bezoekt bollenbedrijf

LISSE > Op vrijdag 10 maart  bezocht SGP-kamerlid Elbert Dijkgraaf het bloembollenbedrijf Van Haaster (Loosterweg Noord 7). De politicus wil met de ervaringsdeskundigen in gesprek over de toekomst van de land- en tuinbouw.


Dijkgraaf vindt, dat het kabinet de boeren en tuinders teveel in de steek laat, zo stelt hij: ,,Wij pleiten voor de terugkeer van een minister voor landbouw, zodat het land- en tuinbouwbelang in Den Haag niet langer ondersneeuwt. Er moet juist weer worden geïnvesteerd in de land- en tuinbouw.'' Daarnaast lijkt de SGP geen voorstander te zijn van het afschaffen van alle chemische bestrijdingsmiddelen: ,,Het palet aan gewasbeschermingsmiddelen moet voldoende breed zijn om gewassen, ook de kleine teelten, effectief te kunnen beschermen. Minder effectieve middelen; daar hebben boeren en tuinders meer van nodig. Daar is het milieu niet mee gediend en dat moeten we dus voorkomen.”