Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Flitsvergunning ingevoerd

KAAG EN BRAASSEM > Inwoners die een dakkapel willen bouwen of asbest willen slopen, kunnen dit voortaan veel gemakkelijker doen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een flitsvergunning ingevoerd.


Bij een vergunningaanvraag voor particulieren duurt het normaal zo'n acht weken totdat er een goed- of afkeuring komt van de gemeente. Maar met een flitsvergunning is binnen veertien dagen al duidelijk of de aanvraag goedgekeurd wordt. Het gaat dan ook om zaken als het plaatsen van een spandoek, het wijzigen van een gevel of een 'snelle motorboten ontheffing' aanvragen. Aan het eind van dit jaar wordt bekeken of zo'n flitsvergunning ook in de praktijk goed werkt.