Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Nieuwe woonwijk zonder sociale woningen

NOORDWIJK > Het voorontwerp bestemmingsplan Duineveld mag ter inzage gelegd worden van de gemeenteraad. Dan kunnen alle inwoners bekijken, hoe de nieuwbouwwijk met circa 130 woningen bij het zwembad er uit komt te zien. Nu al is zeker, dat op dit terrein geen enkele sociale woning wordt gebouwd. Alle huizen en appartementen kosten in ieder geval meer dan 200.000 euro.


Tijdens de vergadering van de raadscommissie op dinsdag 21 februari kon commissielid Menko Wiersema (PvdA/GroenLinks) gerustgesteld worden: er komt ook een wandel- en fietspad door deze wijk, die helemaal doorloopt tot het Dompad. Dat er geen sociale woningen komen in dit bouwplan, vond raadslid Gerard Duijndam (VVD) helemaal niet erg: ,,Hier ontstaat een mooie wijk. We incasseren 35 miljoen euro en bouwen er een zwembad voor. Daar kun je geen sociale woningen voor bouwen.'' Maar wethouder Hans Bakker liet wel weten, sympathiek te staan tegenover een verzoek om een deel van de opbrengsten voor deze grond te stoppen in een potje voor sociale woningbouw. Of dat gaat gebeuren en hoeveel geld dan in dat potje komt, is nu nog niet bekend.