Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Raadslid voor één avond

OEGSTGEEST - Het is natuurlijk gemakkelijk om kritiek te hebben op de gemeenteraadsleden, maar hoe is het nou om zelf raadslid te zijn? Wie geïnteresseerd is in de politiek, kan dat voor één avond een keer meemaken. Op dinsdag 4 april is er namelijk een informatiemarkt in de raadzaal van het gemeentehuis (Rhijngeesterstraatweg 13). Dan wordt er ook een 'mini-debat' georganiseerd met als fictief onderwerp: ,,De Klinkenbergerplas dempen en hier een groot evenemententerrein voor festivals van maken.''


Om hier aan mee te doen, is het helemaal niet nodig om ervaring te hebben in de politiek. Ook hoeft u geen lid van een politieke partij te zijn. Er is alle gelegenheid om vragen te stellen. Na het welkomstwoord van burgemeester Emile Jaensch om 19:30 uur, opent Alex Klein van Debat.nl de informatiemarkt. De aanwezigen kunnen hun kennis tonen over de gemeenteraad tijdens een quiz en hierna volgt dan het mini-debat. Deelname is gratis en aanmelden kan tot 24 maart via: griffie@oegstgeest.nl.