Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Koekjesmotie krijgt warm onthaal

OEGSTGEEST > Gemeenteraadslid Jaap van den Broek (HvO) hield tijdens de gemeenteraadsvergadering een vurig pleidooi. Hij maakte zich zorgen om de verdeling van de koekjes en de koffie.


Aan burgemeester Emile Jaensch liet hij weten, wat hij vond van de manier van uitschenken van de koffie en thee door de bodes tijdens de raadsvergaderingen: ,,Als de bodes langs gaan bij de gemeenteraadsleden, moeten ze eerst koffie en thee schenken aan de gasten in de raad. Dan pas aan de raadsleden. Onze leden krijgen keurig een schaal met koekjes, maar onze bezoekers moeten ze gaan halen.'' Hij pleitte er voor, dat er ook koekjes voor de bezoekers aan de raadsvergaderingen komen. ,,Het hoeft niet veel te kosten, maar het is een sympathiek gebaar. Misschien komen er dan meer mensen vanuit hun huis naar de gemeenteraad toe.'' De burgemeester zegde toe: ,,Ik zal dit punt met een warm hart in het presidium meenemen.''