Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 maart 2017

Toch nog loslopende honden bij Klinkenbergerplas

OEGSTGEEST > De honden mogen in de wintermaanden tóch nog vrij rondlopen bij en in de Klinkenbergerplas. Dat besluit nam het college van burgemeester en wethouders vorige week. De massale protesten van hondenbezitters tegen het jaarrond aanlijnen van de honden heeft dus toch geholpen.

Voortaan geldt het aanlijngebod tussen 1 oktober en 1 april op het pad vanaf het strand achter de natuurspeelplaats naar de parkeerplaats. Daar mag de hond buiten het (zomer)seizoen los. Op het pad direct langs de kleine plas is de hond alleen aangelijnd welkom. Het college wil hiermee benadrukken, dat bij de kleine plas de nadruk blijft liggen op biodiversiteit.


Verantwoordelijk wethouder Jos Roeffen stelt: ‘De Klinkenbergerplas is er voor iedereen. Recreanten, natuurliefhebbers en zeker ook hondenbezitters. We hebben lang gezocht naar het juiste evenwicht tussen verschillende wensen van gebruikers. Loslopende honden gaan niet goed samen met kwetsbare natuur of spelende kinderen. Door een extra hek te plaatsen tussen dit pad en de natuurspeelplaats, maken we het loslooprondje buiten het seizoen alsnog mogelijk.’ De gemeenteraadsleden moeten nog hun oordeel geven over deze verandering en de totale plannen om de Klinkenbergerplas op te knappen. Dat gebeurt in de vergadering van de commissie Ruimte op donderdag 16 maart en de gemeenteraadsvergadering van donderdag 30 maart. Na goedkeuring moeten de werkzaamheden aan de Klinkenbergerplas eind augustus van dit jaar beginnen.