Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Twijfels over wens extra woningen

HOOGMADE > Mochten er nog mensen zijn, die twijfelen of er extra sociale woningen komen aan het Noordeinde, dan kregen ze maandag 13 maart meer zekerheid. Tijdens de beeldvormende avond werd duidelijk, dat er te veel haken en ogen zitten aan het bouwen van huizen op die locatie.

De nabijgelegen molen zorgt er voor, dat de maximale bouwhoogte maar 5,8 meter mag zijn. Hierdoor vallen de gewenste 'comfortwoningen' van Woondiensten Aarwoude, met een bouwhoogte van zeven meter, af. Wel zouden er bungalowwoningen kunnen komen aan de kant van de Graaf Willem II-laan; dus van één bouwlaag met een plat dak. Maar dat wordt weer veel te duur, want hier kunnen er veel minder van worden gebouwd en bovendien moet de gemeente nog die grond langs het Noordeinde aankopen.


Het lijkt daarom nu dus wel zeker, dat de gemeenteraad Noordeinde als locatie voor extra sociale woningen definitief laat vallen. Wel zal de politiek waarschijnlijk met verdubbelde kracht inzetten op de komst van tien sociale huurwoningen naast de school aan de Van Alcmaerlaan. Een ambtelijk advies laat weten: ,,Er is vanuit Hoogmade een brede roep is geweest om woningbouw. Met de realisatie van woningen naast de school, Hoogmadese Wetering 1 en een locatie (Vlietpark of Noordeinde) voor ESW, zouden er op drie locaties de zo gewenste woningen gerealiseerd worden. Elke potentiële locatie stuit binnen Hoogmade echter op fel verzet. De reacties op Hoogmadese Wetering I, de woningen bij de brede school en de gescreende locaties voor extra sociale woningbouw (Hoogmadese Wetering II, Noordeinde en Vlietpark) rechtvaardigen nu de vraag hoe breed de roep om extra woningen daadwerkelijk gedragen wordt.''