Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Twijfels over komst vrijliggend fietspad

HILLEGOM > Als de gemeenteraad écht vrijliggende fietspaden wil hebben langs de N208, dan moeten de raadsleden dat besluit zelf nemen. Dankzij een voordelige aanbesteding van de volgende fase voor het opknappen van de N208 lijkt de gemeente wat meer geld over te houden. Maar gevaren van geldverspilling liggen op de loer, zo waarschuwde wethouder De Jong donderdag 9 maart tijdens de vergadering van de raadscommissie.


Raadslid Boschma (D66) pleitte voor de komst van vrijliggende fietspaden, maar De Jong gaf aan, dat hij niet degene zal zijn die dit besluit gaat nemen. Hij wees er op, dat geasfalteerde fietspaden tussen de nieuw aan te leggen rotonde en de komgrens Bennebroek zo'n 300.000 euro gaat kosten. Wanneer over een aantal jaren kabels en leidingen verplaatst moeten worden, die onder die fietspaden liggen, moet het asfalt opengebroken worden. En dat leidt tot 'kapitaalvernietiging', zo stelde De Jong. Ook de mogelijke komst van de Duinpolderweg kan er voor zorgen, dat een deel van het fietspadasfalt slechts voor een korte periode wordt aangelegd. De raadsleden gaan de komende tijd nadenken of ze deze geasfalteerde fietspaden écht willen hebben.