Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Flitsvergunning voor inwoners

KAAG EN BRAASSEM > Voortaan hoeven inwoners niet meer acht weken te wachten, voordat ze toestemming krijgen om een dakkapel te mogen bouwen. Het college van burgemeester en wethouders heeft een 'flitsvergunning' ingevoerd. Wie voortaan een aanvraag doet voor een dakkapel, het wijzigen van een gevel, het plaatsen van een spandoek of een sloopmelding van asbest doorgeeft, krijgt binnen twee weken antwoord. Dat geldt ook voor de aanvraag 'ontheffing snelle motorboten'.


Met dit initiatief wil het college het serviceniveau verhogen. Niet iedere vergunningaanvraag valt onder zo'n flitsvergunning. Bijvoorbeeld wanneer de ambtenaren advies moeten aanvragen bij 'externe partijen'. Ook zijn de ambtenaren goed geïnstrueerd over wat ze wel en niet moeten doen. 'Overpresteren; meer doen dan de klant vraagt of verwacht' moet voorkomen worden, zo luidt het devies. Ook moet het niet zo zijn, dat er meerdere keren dezelfde informatie ingevoerd wordt in verschillende systemen. Juist door het beter overleggen met elkaar en meer zaken zelf uit te voeren kan het vergunningproces ook sneller gaan, zo is de verwachting van het college.