Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Vierambachtsweg veiliger ingericht

WOUBRUGGE > De dijk naast de Vierambachtsweg wordt binnenkort versterkt en daardoor gaat de weg zelf ook zo'n 30 centimeter omhoog. Het is dus een goed moment om te kijken hoe die weg verkeersveiliger kan worden. De gemeente heeft met bewoners gesproken over hun plannen en wensen hierover.

Gemakkelijk was dat niet, want vaak hadden de omwonenden tegenstrijdige belangen. Toch kwam er vanuit de bewoners uiteindelijk een aantal aanbevelingen richting de gemeente. Een groot deel van die wensen komt ook uit. Zo krijgt de Vierambachtsweg meerdere versmallingen en bij obstakels die de snelheid moeten afremmen komen lengtemarkeringen met reflectors. Ook komen er 'visuele drempels', die het verkeer het gevoel geeft dat er langzamer gereden moet worden. Bij de entree van de Vierambachtsweg komt een duidelijk verlichte poortconstructie. Aan de kant van Woubrugge komt een plateau met fietsoversteek. Het trottoir wordt met een extra tegelbreedte uitgebreid. Voor dit laatste moet nog wel toestemming komen van een aantal perceeleigenaren.


Ook kijkt de gemeente nog naar de mogelijkheid om in de avondspits het inrijverbod richting Alphen aan den Rijn op te heffen. Maar nu al is zeker, dat het inrijverbod in de ochtendspits wél gehandhaafd wordt. De wensen voor geluidwerend asfalt, extra verlichting in de straat, het aanbrengen van rood asfalt over de hele wegbreedte en kattenogen bij de fietssuggestiestroken worden niet vervuld.