Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

15 maart 2017

Wensen Vierambachtsweg komen uit

WOUBRUGGE > De omwonenden van de Vierambachtsweg krijgen grotendeels hun zin. Deze straat wordt verkeersveiliger gemaakt. Het is het resultaat van intensief overleg tussen de bewoners en de gemeente.

Op de straat worden 'visuele drempels' aangelegd, die automobilisten het gevoel moeten geven, dat ze langzamer dienen te rijden. De notoire hardrijders weten op een gegeven moment wel, dat ze hier gewoon overheen kunnen scheuren, maar deze visuele drempels blijven wel effectief voor auto's en vrachtwagens die maar sporadisch op de Vierambachtsweg komen.

Ook komen er obstakels op de weg, die de snelheid afremmen en deze worden verfraaid met lengtemarkeringen en reflectoren. Een poortconstructie moet de snelheid van het verkeer bij de entree van de Vierambachtsweg direct al omlaag brengen. En wanneer enkele perceeleigenaren hier toestemming voor geven, wordt de stoep iets (een tegellengte) breder.


Een vurige wens van de omwonenden om het inrijverbod richting Alphen aan den Rijn op te heffen, wordt niet ingewilligd. Overdag blijft dat inrijverbod in ieder geval bestaan, maar de gemeente wil wel kijken naar de mogelijkheid om dat inrijverbod in de avondspits op te heffen.