Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

In de stank door verkeerd bandje

LISSE > Het zou niet meer moeten gebeuren, dat de gemeente onbereikbaar is, wanneer zich in het weekend een noodsituatie voordoet. Dit liet wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse) woensdag 22 maart weten tijdens de vergadering van de commissie Maatschappij en Financiën. Hij reageerde hiermee op het nieuws, dat een inwoner vorige maand zware overlast kreeg van een niet-werkende rioolpomp. Noch de inwoner, noch de alarmcentrale 112 kon iemand van de gemeente bereiken om het probleem op te lossen.


Ruigrok lichtte toe, hoe het kon gebeuren. ,,Als je in het weekend belt, krijg je een bandje en word je doorverbonden naar de piketdienst van de Meerlanden. De centrales van Hillegom en Lisse zijn in januari aan elkaar gekoppeld. Er is daarom een ingesproken tekstbandje verwisseld. Je kreeg hierdoor te maken met de belastingdienst van Noordwijk. Dat is heel vervelend, zeker als je allemaal stress hebt met wat er mis gaat ,en dan krijg je ook nog te maken met de belastingdienst. Voortaan gaan we eerst een check doen, voordat we het bandje plaatsen. Het heeft altijd naar behoren gewerkt; dit was echt een incident.''