Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Inspiratiebijeenkomst over gasvrije nieuwbouwhuizen

KAAG EN BRAASSEM > Het gemeentebestuur is aan het kijken hoe 'gasvrije nieuwbouwhuizen' gebouwd kunnen worden. Dat laat een gemeentelijk woordvoerder weten, naar aanleiding van vragen door het Witte Weekblad.

Het gas raakt op en de verwachting is, dat in 2030 al helemaal geen huizen meer gebouwd worden, die op het gas worden aangesloten. Gemeenten kunnen een zogeheten 'Warmteplan' opstellen, waarbij projectontwikkelaars verplicht huizen moeten bouwen, die geen gebruik maken van gas, maar voor hun energiebehoefte andere oplossingen moeten hebben. Ook de woningbouwcorporaties moeten over enkele jaren hier voor gaan zorgen; niet alleen voor de nieuwe woningen, maar op termijn eveneens voor de bestaande woningvoorraad.


Op dinsdag 2 mei organiseert het Duurzaamheidsplatform Kaag en Braassem hier dan ook een ,,inspiratiebijeenkomst'' over in het gemeentehuis (Westeinde 1, Roelofarendsveen). Vanaf 20:00 uur spreekt architect Miel Karthaus over zijn ervaringen met het realiseren van gasloze wijken en huizen. Alle aanwezigen krijgen dan ook de kans om vragen te stellen; de toegang is gratis.