Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Puur Noordwijk breekt verkiezingsbelofte

NOORDWIJK > Tot de raadsvergadering van donderdag 20 april, waarin de eerste nagel aan de doodskist van het zelfstandige Noordwijk werd geslagen, was er op de site van Puur Noordwijk nog te lezen: ,,Noordwijk blijft zelfstandig. Met een eigen, unieke identiteit. Geen fusie dus, wel maximaal samenwerken!''


Maar in twee weken tijd is de partij opeens een andere mening toegedaan. Fractievoorzitter Taetske Visser lichtte toe, dat haar partij zich onder druk gezet voelde door het college van Noordwijkerhout: ,,Als we besluiten géén fusietraject met Noordwijkerhout te starten, dan ligt het voor de hand dat die gemeente zich zal aansluiten bij de ambtelijk gefuseerde gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen.'' En daarmee zou Noordwijk als een Gallisch dorpje in het Romeinse keizerrijk geheel geïsoleerd worden. ,,We leven wel in een regio waarin Noordwijk dán te maken zal krijgen met de gemeenten HLT en daarbij gevoegd Noordwijkerhout, Katwijk en Leiden. Drie grote gemeenten die de samenwerking met Noordwijk niet zo snel zullen opzoeken. Kan Noordwijk als zelfstandige gemeente zonder samenwerking met Noordwijkerhout het huidige voorzieningenniveau bieden en blijven bieden? En kan dat zonder lastenverzwaring voor de Noordwijker? Als de belangen van de inwoners beter gediend worden in een gefuseerde gemeente, dan is het eerlijk naar de inwoners vanavond “ja, tenzij” te zeggen. En zich in de raad van 6 juli definitief voor of tegen een fusie met Noordwijkerhout uitspreken.