Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.600, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Meer vuurwerkschade dan vorig jaar

HILLEGOM > De vuurwerkschade was bij de afgelopen jaarwisseling 34.000 euro en dat is meer dan vorig jaar, toen voor een totaal van 26.000 euro aan reparatie en vervanging moest worden uitgevoerd. Burgemeester Van Erk informeerde fractievoorzitter Van Egmond (GroenLinks) op donderdag 20 april tijdens de gemeenteraadsvergadering over dit onderwerp.


Voorafgaand aan de jaarwisseling noemde de burgemeester het vernielen van gemeentelijke eigendommen al 'onacceptabel'. Zorgelijk is ook, dat er dit jaar zwaar vuurwerk is gebruikt om spullen te vernielen. Dit gedrag accepteert de gemeente niet, maar het is nog onduidelijk hoe tijdens de komende jaarwisselingen de vernielingen voorkomen kunnen worden. Het enige wat de gemeente nu kan doen is het nog meer preventief te beschermen van afvalbakken en verkeersborden.