Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

25 april 2017

Weer nieuwe locatie voor extra sociale woningen

KAAG EN BRAASSEM > Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten, dat de plannen voor de komst van de extra sociale woningen tóch weer anders worden. De geplande locatie op de Schoolbaan in Roelofarendsveen komt pas (veel) later aan de beurt. De gemeente ziet eerst mogelijkheden om deze (maximaal 40) sociale woningen te bouwen op de plek waar nu nog de Gerardusschool staat. Dit gebouw gaat na het schooljaar tegen de vlakte en dan kunnen daar sociale huizen gebouwd worden.

Wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO) bracht dit nieuws donderdag 20 april. Een groot voordeel van deze nieuwe locatie is, dat daar geen grote laag beton ligt, dat eerst verwijderd moet worden. Dat scheelt de gemeente heel veel geld. De toekomstige bewoners wonen nog steeds in de buurt van de voorzieningen, want de Gerardusschool ligt maar honderd meter verder dan de oorspronkelijke locatie. De gemeenteraad moet hier nog haar akkoord voor geven; daarna gaat MeerWonen er huurwoningen plaatsen.

Ook het kavel bij de Kleine Oase in Leimuiden gaat 'in de koelkast', aldus Schoonderwoerd. De gemeente wil eerst afwachten wat de uitkomst van de besprekingen is over de aansluiting van Leimuiden op de N207. Tegen het oorspronkelijke plan ontstond grote weerstand en de belanghebbenden bedenken nu een nieuw ontwerp in zogeheten 'versnellingskamergesprekken'. De wethouder: ,,Welke oplossing er uit komt, is nog geheim. Na de zomer wordt een ei gelegd over hoe om te gaan met die N207 discussie. Dan kan het gebied er heel anders voor liggen (voor de sociale woningbouw, JD). We willen afwachten wat er uitkomt; we serveren deze locatie niet af. Het blijft een uitstekende locatie, bij voorzieningen en met een goede ontsluiting.''

Voor de bouwlocatie bij de brede school in Hoogmade verandert er niets; daar komen gewoon de tien geplande 'comfortwoningen' voor senioren. De omwonenden mogen nog wel meepraten over de parkeeroplossingen en hoe en waar het openbaar groen komt. De gemeente wil nog voor de zomervakantie beginnen met een inspraaktraject voor de Van Egmondlocatie in Woubrugge.


Joep Derksen