Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Monumentenlijst bijna definitief

NOORDWIJK > Het college van burgemeester en wethouders neemt in juni het definitieve besluit welke panden een gemeentelijk monument worden. Een pleidooi van CDA, VVD en LSNZ om zo'n monumentenstatus alleen uit te voeren op basis van vrijwilligheid, wordt niet gesteund door wethouder Marie José Fles.


De commissie Erfgoed Noordwijk heeft geadviseerd om 63 panden voorlopig aan te wijzen als gemeentelijk monument. Nadat de staat van de panden is gecontroleerd, gaat de gemeente de komende maanden nog in gesprek met de eigenaren. Deze pandbezitters mogen nog bezwaar maken, maar Fles verwacht dat alle monumenten net voor de zomer definitief bepaald zijn. Ze ziet het niet zitten, om de eigenaren zelf te laten bepalen of hun pand monumentwaardig is. Hierbij kreeg Fles steun van onder meer Louis Koppel (PvdA/GroenLinks), die stelde over de panden: ,,Het gaat over het erfgoed van Noordwijk. Het algemeen belang gaat voor.''