Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

Sinterklaas voor jachthaven

OEGSTGEEST > In december kondigde wethouder Wendelien Tönjann (VVD) trots aan, dat er een bouwweg naar de kasteeltorens in Poelgeest zou komen. Nu blijkt, dat de Poelgeest Marina het onderste uit de kan heeft kunnen halen. Door slim te onderhandelen, heeft de gemeente er in toegestemd, dat deze haven mag uitbreiden aan de noordkant van het Heempark.


Ook betaalt de gemeente een bepaald bedrag per jaar voor het gebruik van de bouwweg. Het precieze bedrag is weg gelakt, maar het bedraagt gezien het aantal cijfers dat gebruikt wordt meer dan 1.000 euro per jaar en zou zelfs (ver) over de 10.000 euro per jaar kunnen zijn. In een gemeentelijk document is verder te lezen: ,,Als tegenprestatie voor de aanleg en het gebruik van de bouwweg zal de gemeente verder toestemming verlenen en (zo mogelijk) uitvoering geven aan een gewenste uitbreiding van de jachthaven.'' Sterker nog; de gemeente wil zelfs de kosten betalen voor de 'ruwe aanleg' van de jachthaven. Of de haven er uiteindelijk ook komt, hangt echter uiteindelijk ook af van de juridische procedures die hiervoor gevoerd moeten worden. De hele handelwijze van dit voor sinterklaas spelen is opmerkelijk, gezien het feit dat de gemeente Oegstgeest nu al bijna zwicht onder een schuld van meer dan 70 miljoen euro. Het is de vraag waarop de gemeente moet bezuinigen om de cadeautjes voor de jachthaven te kunnen betalen.