Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

'SJC wordt de poort van Noordwijk'

NOORDWIJK > Alleen maar lachende gezichten waren er vorige week te zien bij de presentatie van de nieuwbouwplannen voor SJC. Over twee jaar moet daar een half in de grond gezonken sporthal staan, met er half bovenop een clubhuis, dat over alle velden kijkt.

Architect Jaap Bekkers presenteerde het ontwerp, waar omwonenden nog hun zegje over kunnen doen. De sporthal wordt samen met de kleedruimtes verzinkt in de grond. Op de begane grond komen de kleedkamers voor het voetbal en andere sporten die op de velden beoefend kunnen worden. Op de eerste verdieping verschijnt de kantine en de facilitaire ruimtes. Doordat de kantine aan alle kanten glas heeft, is er rondom zicht op de velden. De kantine is te bereiken via trappen, maar mensen met beperkingen kunnen ook gebruik maken van een lift.

Bekkers: ,,We willen een heel markant gebouw maken, dat bijzonder aantrekkelijk is om te zien vanaf de Provinciale weg. Het Poppodium komt hier ook in en alle verschillende gebruikers kunnen perfect naast elkaar het gebouw benutten. De kantine wordt een paviljoen: licht, luchtig en met uitzicht op de hele sportterrein.'' Doordat het gebouw half in de grond zit, wordt het automatisch ook duurzamer vanwege de verbeterde isolatie. Verder is gedacht aan zonnepanelen op het dak en een warmte/koudeopslag onder de grond. Idealiter worden de velden in de toekomst besproeid met regenwater.

Voorzitter Herman Meijvogel laat weten ,,Erg blij'' te zijn met het eindresultaat. ,,Het gebouw is op vier velden gericht. Je staat altijd droog. We zijn blij met de 18 kleedkamers en 4,5 kunstgrasvelden, waardoor de groei van onze vereniging gewaarborgd is.'' Wethouder Gerben van Duin informeert dat de stroom aan vrachtwagens om de sporthal met kantine te bouwen, niet door de naastgelegen woonwijk hoeft te gaan. Hiervoor wordt een nieuwe afslag aan de Van Berckelweg gerealiseerd.

Deze werkzaamheden gaan niet ten koste van het spelen op de velden, zo benadrukt de voorzitter. The football must go on. Meijvogel verzekerde: ,,Volgend jaar mei wordt begonnen met de werkweg. Eerst wordt veld 1 aangepakt; dat moet klaar zijn voor het seizoen 2018 / 2019. Eerst moet het kunstgras aangelegd worden, want de competitie gaat door.'' Alle aanwezigen verwachtten, dat de werkzaamheden zeker zijn afgerond vóór 26 september 2020; de dag dat SJC honderd jaar bestaat.


Joep Derksen