Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

06 april 2017

Regioraad grijpt de macht

OEGSTGEEST > Een Leidse regioraad moet na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 worden opgericht. In die raad komen de fractievoorzitters van de politieke partijen uit de vijf Leidse (regio)steden Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Doel van zo'n regioraad is, dat onderwerpen die meer dan één van de gemeenten aangaan, in die regioraad besproken en besloten worden. Hierdoor neemt de invloed van de afzonderlijke raden van de vijf gemeenten dramatisch af.


Burgemeester Emile Jaensch informeerde de gemeenteraad dat ze op 6 april gaan praten over de instelling van zo'n regioraad. En volgens de typische Oegstgeestse planning vindt een informatieavond voor bewoners over dit onderwerp pas vier dagen na die vergadering van 6 april plaats. Toen Jaensch hier op gewezen werd, antwoordde de burgemeester, dat er later in april ook nog verder gesproken kan worden over dit onderwerp. Het definitieve besluit voor de instelling van een regioraad valt in september.