Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 april 2017

Steun voor ombouwen Watertoren naar woning

NOORDWIJK > De gemeenteraad stemde vorige week unaniem in om het voorontwerp bestemmingsplan 'De Watertoren' vrij te geven voor inspraak. Al sinds 2001 is de heer Akkerhuis, initiatiefnemer om van deze watertoren een woonhuis te maken, bezig met de realisatie van zijn plan. Hij won zestien jaar geleden een door de gemeente uitgeschreven wedstrijd om de watertoren een nieuwe bestemming te geven. Maar de omwonenden hebben zich fel tegen deze plannen verzet.

Inmiddels heeft Akkerhuis toegezegd, dat zijn gezin niet bovenin, maar onder in de watertoren gaat wonen en ook worden er extra lamellen geplaatst. Hierdoor zou er geen sprake meer moeten zijn van overmatige inbreuk op de privacy. De gemeenteraad blijkt enthousiast te zijn over de ombouwplannen. ,,Het is hoognodig dat de toren in een betere staat komt'', stelde commissielid Dick Gutlich (D66). Een herbestemming (dat de watertoren gebruikt wordt als woning, JD) geeft de beste garantie om het gebouw in de komende jaren in goede staat te brengen en te houden. Het risico van planschade lijkt te overzien.'' Andere politici deelden die mening grotendeels. Wethouder Gerben van Duin lichtte verder toe, dat de inspraakprocedure voor de Watertoren loopt tot 6 juni. Maar ook is er in mei nog een inloopavond, waar alle omwonenden voor worden uitgenodigd. De wethouder was vol lof: ,,De heer Akkerhuis heeft er juist voor gekozen om beneden te wonen en niet boven in de toren. Hij wil met zijn gezin contact maken met de omwonenden. Het gebouw wordt van een betonnen ding, waar geen ziel meer in zit, een levend en mooi gebouw.''


Joep Derksen