Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

03 april 2017

'Stop met denktank'

OEGSTGEEST > Het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland Rijnland moet zich vooral bezig houden met uitvoerende taken. Dat stelde gemeenteraadslid Vos (D66) tijdens de vergadering van de Regioraad Oegstgeest. Hij stoorde zich eraan, dat Holland Rijnland bezig is het met opzetten van allerlei denktankjes, maar dat het echte denkwerk vervolgens door de gemeenteraadsleden moet worden uitgevoerd.


Vos noemde een voorbeeld: ,,In de stukken van Holland Rijnland staat: 'Het is een superspeerpunt; de energietransitie'. Dat is de enige regel die er in staat. Als je het zo belangrijk vindt, moet je ook aangeven wat je er aan doet. Maar blijkbaar moeten wij als raadsleden er wat van vinden. Knip de hele denktank van Holland Rijnland er af. Laat die organisatie gewoon uitvoeren. Ze moeten niet allerlei lobby- en denkkracht organiseren, en tegelijkertijd ons vragen om het zelf te verzinnen.''