Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

23 mei 2017

'Geschenk uit de hemel'

OUDE WETERING > ,,De kindertjes op de Gerardusschool verdienen een nieuw onderwijsgebouw.'' Deze uitspraak deed wethouder Floris Schoonderwoerd (PRO), maar hij gaf ook aan, dat ieder voordeel ook een ander voordeel met zich meebrengt. Door de sluiting van de oude Gerardusschool kunnen er op die locatie extra sociale woningen komen; mogelijk zelfs meer dan de bedoeling was op de Schoolbaan.


Want doordat er nieuwe sociale woningen kunnen komen op de huidige basisschoollocatie, kunnen de omwonenden van de Schoolbaan de komende jaren opgelucht ademhalen: zij hoeven zich voorlopig geen zorgen te maken danwel hoeven niet een welkomstcomité op te tuigen over de komst van sociale woningen vlakbij hun huizen. Voor de gemeente zit er ook financieel voordeel in om de sociale huizen te bouwen op het Gerardusschoolterrein. Er hoeven geen grote brokken beton verwijderd te worden om de woningbouw mogelijk te maken; hierdoor zou de bouw van de huizen wel eens 'kostenneutraal' kunnen gebeuren, zo spiegelde Schoonderwoerd de raadsleden maandag 15 mei voor. ,,Deze locatie kwam als een geschenk uit de hemel; alle problemen bij de Schoolbaan lijken in een keer opgelost. Bij de Schoolbaan hadden we dikke asfaltplaten moeten wegscheppen en hier is dat niet aan de orde.'' Als de raad nog deze maand instemt met de Gerardusschoollocatie als plek voor sociale woningbouw, kan het hele inspraaktraject nog voor de zomervakantie afgerond worden.