Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Eerste plannen voor IKC bekend

ZEVENHOVEN – Rond 2020 moet het Integraal Kindcentrum (IKC) gebouwd zijn op de plek, waar de voormalige basisschool Zevenhof stond. Dinsdagavond 6 juni was er een inloopavond in basisschool De Diamant (Noordeinde), waar tijdelijke huisvesting komt voor de basisschoolleerlingen uit Zevenhoven. Ouders en omwonenden konden de plannen bekijken en hun mening geven.

Elsbeth van Beek is communicatieadviseur van de Diamant en ze vertelt, waar de tijdelijke huisvesting voor de basisschoolleerlingen komt. ''Direct naast het speellokaal, uitkijkend op het Vijfbruggenpad.'' De leerlingen kunnen binnendoor van het ene naar het andere lokaal lopen en hoeven bij slecht weer dus niet bang te zijn om nat te worden.

Als de circa 80 leerlingen uit Zevenhoven naar Noordeinde komen, tijdens de bouw van het IKC, betekent dit ook, dat er veel ouders met hun auto's door komen rijden. Hierop heeft de gemeente, als bouwmeester van de basisscholen, een oplossing voor bedacht: twaalf extra tijdelijke parkeerplaatsen bij het Vijfbruggenpad, die als 'kiss and ride' zone gebruikt mogen worden. Het fietspad wordt hiervoor iets verlegd.

Wanneer het IKC uiteindelijk is gebouwd, verhuizen alle leerlingen van Noordeinde weer terug naar Zevenhoven. Hoe dat nieuwe schoolgebouw er uit komt te zien, is nu nog niet duidelijk. Het kan één of twee verdiepingen hoog worden. Een gemeentelijk woordvoerder liet weten, dat de opmerkingen en zorgen van ouders en omwonenden worden meegenomen, zodat een architect hier rekening mee kan houden. Een eerste tekening van het IKC wordt echter pas in de loop van volgend jaar verwacht. In het IKC moet naast de basisschool ook een of twee kinderopvangcentra komen. Maar wellicht zijn er ook mogelijkheden voor ,,jeugdzorg, huiswerkbegeleiding, gitaarles of zelfs een kinderkapper'', zo is Van Beek aan het vrijdenken.


De omwonenden maakten zich vooral zorgen over de parkeerplaatsen en op wat voor manier de ouders van de basisschoolleerlingen de huidige openbare parkeerplekken in beslag gaan nemen. Ook blijkt er angst voor hangjongeren te zijn, die na schooltijd hun vertier in de buitenlucht zoeken. Maar een buurman van de basisschool stelde: ,,Ik vind het helemaal prima. We zijn toch allemaal jong geweest?!”'