Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 23.000, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 juni 2017

Vernieuwing in de zorg; Ergozorg

NOORDWIJKERHOUT - Uw eigen ergotherapeut aan huis; dat is iets wat tot voor kort onmogelijk leek. Maar eigenlijk is het heel logisch, dat een expert bij u langs komt, om u zo te helpen en de beste adviezen te kunnen geven, zodat uw leven zo comfortabel mogelijk is. Dat is precies de reden, waarom Franka Fels 'Ergozorg' heeft opgezet.

Door Joep Derksen

Fels werkte jaren als ergotherapeut voor andere instanties en zag dat het veel beter kon. Daarom begon ze met Ergozorg; een eerstelijnspraktijk voor ergotherapie. Hier werken verschillende ergotherapeuten met diverse specialisaties. Experts, zoals Marlou Passchier, die zich onder meer bezig houdt met arbeidsreïntegratie. Daarnaast zijn er andere ergotherapeuten; allemaal met hun eigen expertise, onder andere op het gebied van chronische pijn, COPD, ouderdomsverschijnselen en reuma/artrose. Bijvoorbeeld waar het gaat om niet-aangeboren hersenletsel, zoals hersenbloedingen en dementie. Maar ook zijn de ergotherapeuten beschikbaar voor kinderen, voor bijvoorbeeld concentratie- of schrijfproblemen of uitdagingen in de ontwikkeling.

Klantvriendelijkheid, goed luisteren en efficiënt werken: dat is de basis van Ergozorg. Mensen kunnen zelf met Ergozorg contact opnemen, of doorverwezen worden via een huisarts of specialist. ,,Wanneer iemand zich bij ons meldt, zetten we de procedures direct in gang. Je hoeft dus niet drie maanden te wachten, zoals wel eens bij grote instanties gebeurt'', informeert Fels. Ze licht toe, hoe Ergozorg te werk gaat: ,,Zodra mensen contact met ons hebben, gaan we bij hen thuis langs om te inventariseren, wat het probleem is. En zo komen we er achter, wat de mensen en hun eventuele verwijzers zelf graag willen. In samenspraak stellen we dan een behandelplan op en willen we de dingen goed oplossen.'' Dat kan bijvoorbeeld zijn, het aanpassen van delen van de woning, het uitproberen en aanvragen van hulpmiddelen of het trainen van vaardigheden zoals het rijden met een scootmobiel of het geven van handfunctietraining.

Ergozorg is er voor iedereen en heeft als doel mensen met een beperking hun dagelijkse activiteiten zo goed mogelijk uit te laten voeren. Om de kwaliteit hoog te houden zijn zij aangesloten bij verschillende netwerken zoals ParkinsonNet en Edomah (Ergotherapie bij ouderen met dementie en mantelzorgers aan huis) en volgen de ergotherapeuten scholingen. Ergozorg helpt om het leven van de cliënten veel aangenamer te maken. Ergotherapie bij Ergozorg wordt minimaal 10 uur vergoed vanuit de basisverzekering. Ergozorg heeft vestigingen in Noordwijk/Noordwijkerhout, Katwijk en Hazerswoude.


Voor meer informatie: Ergozorg, T: 071 362 2366, W: www.ergozorg.nl.