Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2017

Wethouder grijpt in

LISSE > Wethouder Evert Jan Nieuwenhuis (SGP/ChristenUnie) moest woensdag 24 mei persoonlijk ingrijpen om een bestuurlijke ramp te voorkomen. De gemeenteraad zou die avond het onderwerp 'Wijziging status grondexploitatiegebieden' behandelen, maar Nieuwenhuis stak hier een stokje voor.

Die grondexploitatiegebieden vallen eigenlijk onder de verantwoordelijkheid van wethouder Cees Ruigrok (Nieuw Lisse), maar Nieuwenhuis heeft zich er als wethouder voor Financiën in verdiept. En het gaat nogal ergens om: de projectontwikkelgebieden Dever-Zuid, Greveling, Don Bosco en Sportlaan (De Waterkanten). Hiermee zijn vele miljoenen euro's mee gemoeid. Na een aantal overlegrondes met ambtenaren constateert Nieuwenhuis, dat er ,,sprake is van een paar onzekerheden''. En deze onzekerheden kunnen grote gevolgen hebben voor de gemeente. ,,We willen eerst meer duidelijkheid hebben om een goede afweging te maken.'' Naar verwachting komt dit onderwerp in juni terug in de gemeenteraad.


Joep Derksen