Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2017

Laatste strohalm Alkeburcht geknakt

KAAG EN BRAASSEM – Het leek en bleek een kansloze motie van SVKB en LKB om de Alkeburcht toch nog een jaar langer open te houden. Deze motie werd weliswaar gesteund door D66, maar haalde niet genoeg stemmen om aangenomen te worden.

Op 29 mei had de gemeenteraad in meerderheid bepaald, dat de Alkeburcht op 1 september dicht moet. En de politieke partijen, die er toen vóór hadden gestemd: VVD, PRO en CDA, waren nu niet van plan om van gedachten te veranderen. Ook niet, nu de gemeenteraadsverkiezingen nog maar zo'n acht maanden ver weg zijn. Fractievoorzitter Ilse van der Poel (PRO) liet zich zelfs even gaan, toen ze het voorstel voor het behoud van de Alkeburcht besprak. ,,Ik vind het bijzonder teleurstellend, dat raadsleden een democratisch genomen besluit niet respecteren.'' Gemeenteraadslid Marcel Doze (CDA) lichtte toe, waarom zijn partij tegenstemt. ,,Het is onze overtuiging dat er voldoende vastgoed beschikbaar is om alle verenigingen onderdak te bieden.'' Alwin Koek (VVD) vond, dat het nog een jaar open houden van de Alkeburcht ,,de termijn van de onzekerheid voor de gebruikers verlengt''. De argumenten van LKB en SVKB over bedrijven die via sponsoring willen helpen om de Alkeburcht open te houden, en dat een aantal verenigingen nog altijd geen geschikte ruimte heeft gevonden, maakten geen indruk. Het voorstel werd verworpen.


Joep Derksen