Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft ruim anderhalf miljoen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 22.700, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: joepderksen@live.com. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

10 juli 2017

Sluisconcert groot succes

ROELOFARENDSVEEN – Bijna duizend mensen kwamen af op het Sluisconcert, dat zaterdag 1 juli plaatsvond. Onder het genot van een al dan niet alcoholische versnapering werden de bezoekers overladen met prachtige muziek. Een breed scala aan optredens kwam naar voren; van aria tot theater. Ondertussen werd het goede doel ondersteunt; het Hospice Armandi haalde duizenden euro's aan donaties binnen.

De liefhebbers hebben er vier jaar op moeten wachten; het Sluisconcert bij Café de Haven naast het Sluisje. De hele zaterdag stond in het teken van de opbouw, maar 's avonds was dan ook alles perfect geregeld om er een uniek evenement van te maken. Vanuit alle windstreken kwamen booteigenaren met hun vrienden en families varen, om al kabbelende te genieten van de optredens. Ook op de kade was het vol met mensen die genoten van muziek van topkwaliteit, mét een vleugje theater.

Centraal tijdens dit Sluisconcert stond het verhaal van de tulp; de Veense bloem. Mede-organisator Don de Jeu vertelt hierover: ,,De tulp is onze nationale trots. We hebben het verhaal van de ontwikkelingen daarin verteld. Het ging over de tulp, liefde, verbondenheid met elkaar, de dood en de schoonheid van de muziek. Het leven is een reis, waarbinnen we de liefde ontmoeten die elkaar verbindt. Reizen stopt nooit en de dood ook niet.''

Bij het Sluisconcert vind je geen goedbedoelende amateurs die een deuntje blazen. Alle optredens schitteren door professionaliteit en kwaliteit. Het publiek ging uit haar dak tijdens het concert van The Hague Brass; bestaande uit de beste blazers van het Residentieorkest uit Den Haag. ,,Dat is de eredivisie van de muziek'', glundert De Jeu nog na.

Een van de bezoekers was Riet Hekkenberg. Zij was helemaal overdonderd door de soliste Jannelieke Schmidt, die prachtige aria's zong over de liefde; al dan niet onmogelijk. Dit was één van de muzikale verrassingen, waar het Sluisconcert dit jaar in uitblonk. Een andere topper was het Franse zigeunerorkest La Compagnie Du Tire Laine. Met hun swingende muziek zorgden ze voor een heftige deining in het publiek. Zowel op de kade als op het water. Tussendoor gaven dertig leden van verschillende koren uit Roelofarendsveen hun beste optredens ten gehore.


De avond stond ook in het teken van Stichting Hospice Amandi, die bezig is om in 2018 een liefdevolle plek te openen, waar mensen met een terminale ziekte op een waardige manier kunnen sterven. De vrijwilligers hiervan zamelden deze avond ruim 2.000 euro aan donaties in.