Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 augustus 2017

Geen tijdelijke woonunits voor arbeidsmigranten in tuinbouwgebied

KAAG EN BRAASSEM – Er komen geen arbeidsmigranten te wonen in leegstaande bedrijfspanden of tijdelijke woonunits. Het college van burgemeester en wethouders zet haar plannen hierover niet door. Dat bleek maandag 21 augustus tijdens de fractievergadering van SVKB.


Wethouder Herman Haarman (D66) was bij deze vergadering aangeschoven en hij kwam met dit nieuws. Het is de Provincie Zuid-Holland, die tijdens ambtelijk overleg de duimschroeven heeft aangedraaid en de gemeente er op wees, dat er in het tuinbouwgebied alleen 'primaire teeltgerelateerde activiteiten' mogen plaatsvinden. Haarman: ,,Arbeidsmigranten mogen daar alleen wonen in woningen en bedrijfswoningen. Er was gevraagd om dat ook in leegstaande bedrijfspanden of tijdelijke units te doen. Als college wilden we wel mee gaan in het verzoek voor die tijdelijke units, maar de Provincie is daar geen voorstander van. Ze vinden, dat arbeidsmigranten daar niet in thuis horen.''