Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

22 augustus 2017

,,Tractors over busbaan N207''

KAAG EN BRAASSEM – De fonkelnieuwe vrijliggende busbaan op de N207 is menig VVD-er een doorn in het oog, zo bleek maandag 21 augustus tijdens de fractievergadering. Terwijl honderden nagelbijtende automobilisten iedere ochtend vast staan in de file, ligt daar naast hen een strook welhaast ongebruikt asfalt. ,,Slechts eens in de twee uur rijdt daar een bus overheen en die strook asfalt heeft miljoenen euro's gekost'', zo mopperde een VVD-lid tijdens de fractievergadering.


Maar er is hoop. De kans bestaat, dat die busbaan in de toekomst ook gebruikt kan worden voor ander verkeer. Helaas voor de reguliere automobilist; die kan een ritje op de busbaan wel vergeten. Wethouder Yvonne Peters (VVD) gaf aan: ,,Dit geld wordt gebruikt voor de bevordering van het openbaar vervoer. Natuurlijk gaan er stemmen op om te kijken of die busbaan ook voor andere doelgroepen gebruikt kan worden. Daar gaat zo'n twee jaar overheen. Daarna is het mogelijk om af te wegen of die busbaan een doelgroepenstrook wordt.'' De wethouder heeft daar haar eigen ideeën over: ,,Ik pleit heel erg om er landbouwverkeer overheen te laten gaan. Dat zou voor Leimuiden een enorme verlichting zijn.''