Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 september 2017

Bankjes en laadpunten voor toeristen

Nieuwkoop – Door investeringen in wandel-, fiets- en vaarroutes moet de gemeente aantrekkelijker worden voor toeristen en dagjesmensen. In het 'Beleid- & beheerplan Recreatieve Voorzieningen 2017-2021' staan allerlei 'unique selling points' om Nieuwkoop op de toeristische kaart te zetten.

90% van de bezoekers aan deze gemeente woont binnen een straal van 50 kilometer; velen van deze mensen komen naar Nieuwkoop om er te fietsen, varen of wandelen. De meeste wandelaars kennen routes als het Ursulapad, Oudshoornpad en het Jos Gemmekepad nog niet. Daar moet verandering in komen; via een app komt een uitgebreide beschrijving beschikbaar. De gemeenteraadsleden bespreken donderdag, of er ook meer laadpunten voor e-bikes kunnen komen. Ook moeten er de komende jaren meer bankjes, informatiepanelen en parkeerplaatsen verschijnen voor de wandelaars en fietsers. Met name bij de meest gebruikte routes als de Plassenroute, Rampjaar-wandel/fietsroute, de Jaagpadroute en het Groene Hartpad. Dat maakt het recreatiegenot nog fijner, zo is de gedachte.


De otter, die sinds kort weer in de Nieuwkoopse Plassen leeft, moet ook worden ingezet voor het promoten van de recreatie. Watersporters kunnen daarnaast naar de Langeraarse Plassen gaan en onderweg genieten van een honderd jaar oud sluisje, het landschap is 'Nieuwkoop als kunstenaarsdorp'. Om meer bootjesbezitters te trekken, zouden er ook extra aanlegvoorzieningen bij bruggen moeten komen, maar ook steigers en toiletten. Een nieuwe openbare trailerhelling komt er niet, volgens het onderzoeksrapport: ,,Hiervoor zijn voldoende mogelijkheden bij ondernemers en zo'n trailerhelling “concurreert” met de verhuur.'' Wel worden onder meer 'Elektroroutes' gepromoot door de Nieuwkoopse Plassen, waar ook kano's en SUPpers (Stand Up Paddling) gebruik van kunnen maken. Hoe al deze plannen worden uitgevoerd, bespreken de raadsleden de komende weken.