Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Noodzaak voor geluidsmeetinstrumenten groeit

KAAG EN BRAASSEM – De ophef over de berekeningen van geluidsoverlast door vliegtuigen kan leiden tot een versnelde komst van geluidsmeetinstrumenten in deze gemeente.

De staatssecretaris laat de rekenmethodes die Schiphol hanteert opnieuw narekenen, zo werd deze week duidelijk. Burgemeester Marina van der Velde geeft aan, dat het gemeentebestuur uitkijkt naar een plan, dat Rob Loekenbach moet maken. In dat plan wordt aangegeven, op welke plekken de meetpunten van het vliegtuiglawaai geplaatst kunnen worden. Niet alleen in Kaag en Braassem, maar ook in omliggende gemeenten. ,,Ik hoop dat Loekenbach in november met de resultaten komt'', zo geeft Van der Velde aan.


Wel houdt ze een slag om de arm, waar het gaat om de onjuistheid van de rekenmethodes. ,,Ik krijg het HSL-gevoel bij dit dossier. Mensen meten het geluid en constateren, dat het geluid harder is dan toegestaan. Maar dat zijn piekgeluiden; er zit altijd een verschil tussen rekenmethodieken en de rauwe werkelijkheid. Dat wil niet zeggen, dat die rekenmethodieken verkeerd zijn; zij kunnen de pieken verweken in het resultaat van alles wat er gebeurt. Bij Schiphol kan het best zijn dat een vliegtuig veel lawaai maakt, maar dat dit lawaai verdwijnt in de algemene rekenmethodiek. Het gaat er om, wat aanvaardbaar is.''