Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Veiliger verkeer voor tunnel N207

RIJNSATERWOUDE > De gloednieuwe tunnel onder de N207 zorgt voor heel wat frustratie van fietsers en voetgangers. Dan gaat het met name om automobilisten,die met een vaart van 60 kilometer per uur langs hun komen scheuren.


Menig fietser kijkt schuchter over zijn schouder, voordat hij de tunnel in fietst. Voor je het weet, zit er een motorrijder of automobilist vlak achter je, omdat ze met een rotgang de tunnel naderen. En dat is nog volkomen legaal ook, omdat deze tunnel buiten de bebouwde kom is. Of liever gezegd; was, want het college van burgemeester en wethouder besloot deze week, dat de N207-tunnel voortaan binnen de bebouwde kom ligt. Burgemeester Marina van der Velde laat hierover weten: ,,Je mocht hier zestig kilometer per uur rijden, maar de tunnel is in feite een wegversmalling, dus is het beter dat je daar langzamer rijdt. Nu de tunnel binnen de bebouwde kom ligt, mag je er maximaal dertig kilometer per uur rijden.''