Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Alternatief parkeren voor ‘autovrij’ Regthuysplein

Nieuwkoop – Al heel lang wordt geklaagd dat het Reghthuysplein uitstraling mist door de geparkeerde auto’s. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom plannen voor een alternatieve parkeergelegenheid voor een ‘autovrij’ Reghthuysplein. En zet dit op de agenda met toekomstige investeringen. Op die manier wordt volgens de gemeente tegemoet gekomen aan de wens om het Reghthuysplein ‘autovrij’ te maken en wordt voorkomen dat de parkeerdruk in woonwijken daardoor toeneemt.

Wethouder Paul Platen (VVD) heeft het initiatief genomen om een alternatieve parkeergelegenheid nabij het centrum op de gemeentelijke investeringsagenda te zetten. ,,Wil je wat aan de uitstraling van het plein doen, dan moet je kijken naar andere parkeermogelijkheden in de directe nabijheid.''

De gemeenteraad bepaalt of deze voorziening er gaat komen. De alternatieve parkeervoorziening is één van de mogelijke toekomstige investeringen, met een totale waarde van zo'n 5 miljoen euro.