Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 oktober 2017

Extra geld voor strijd tegen kindermishandeling

Nieuwkoop – Met een extra investering van 48.000 euro, wil het gemeentebestuur dat de zorg voor jongeren verbeterd wordt. Het systeem 'Veilig Thuis', dat er voor moet zorgen dat jongeren in probleemsituaties goed kunnen worden opgevangen, werkt niet goed genoeg. Dat was eerder dit jaar de conclusie van een rapport door de Inspectie.


Met het extra geld kan meer personeel ingezet worden in deze regio, licht wethouder Annette Pietersen toe. Het aantal meldingen over kindermishandeling is het afgelopen jaar explosief gestegen, maar dat wil nog niet zeggen, dat er ook veel meer kinderen mishandeld worden. Tegenwoordig meldt de politie standaard al dit soort meldingen. Maar soms blijkt het simpelweg een valse beschuldiging te zijn van ouders die in een vechtscheiding zitten. Daarom wil het gemeentebestuur toe naar een situatie, waarbij alleen de échte gevallen van kindermishandeling doorgegeven worden aan Veilig Thuis. Zodat de hulp terecht komt bij de juiste kinderen. ,,En daar is meer capaciteit voor nodig'', aldus Pietersen.