Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

31 oktober 2017

Extra geld voor strijd tegen kindermishandeling

Nieuwkoop – Met een extra investering van 48.000 euro in 2017, draagt de gemeente Nieuwkoop bij aan de verbetering van het functioneren van Veilig Thuis, de regionale organisatie waar meldingen van kindermishandeling, ouderenmishandeling en huiselijk geweld binnenkomen en onderzocht worden. Dat er een kwaliteitsverbetering nodig is, was eerder dit jaar de conclusie van een rapport door de Inspectie.


Met het extra geld kan meer personeel ingezet worden, licht wethouder Annette Pietersen toe. Het aantal meldingen over kindermishandeling is het afgelopen jaar explosief gestegen en om deze meldingen snel en goed te kunnen afhandelen is meer menskracht nodig. Dat er meer meldingen binnenkomen, betekent niet per definitie dat er ook veel meer kinderen mishandeld worden. Tegenwoordig meldt de politie standaard incidenten waar kinderen getuige of betrokken zijn. En ook is er veel aandacht besteed aan de verantwoordelijkheid van leerkrachten en zorgverleners om verdenkingen van mishandeling te melden. Hopelijk betekent het hogere aantal meldingen dat er meer gevallen van kindermishandeling opgemerkt worden.