Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

07 oktober 2017

Liever windmolens dan een bedrijventerrein

KAAG EN BRAASSEM – Het poldergebied moet niet worden aangewezen als locatie voor een bedrijventerrein 'Veenderveld II'. De politieke partij D66 blijft proberen om de overige partijen hiervan te overtuigen. Gemeenteraadslid Gino Wesselman (D66) liet dit maandag 2 oktober tijdens de fractievergadering weten.


Hij stelde: ,,Het is onbegrijpelijk, dat we een ruimteclaim gaan leggen voor een bedrijventerrein, terwijl uit onderzoek van Holland Rijnland en van Bureau Stek blijkt, dat er geen interesse uit de regio is. Ook lokale ondernemers zeggen, dat ze niet perse een bedrijventerrein op die locatie hoeven te hebben.'' Wesselman vervolgde vol vuur: ,,Ik ga deze rapporten naar de fracties sturen om de polder zo te laten. Daarna kunnen we gaan discussiëren of we die polders, in samenwerking met de boeren, kunnen inzetten voor duurzaamheid.'' Hij denkt dan aan het plaatsen van zonnepanelen of windmolens.